В уряді спростили процес отримання державної підтримки для фермерів

Про те, що на нараді Кабміну спростили алгоритм надання фінансової допомоги фермерським господарствам, і усунули наявні раніше адміністративні перешкоди, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

За словами глави Міністерства аграрної політики та продовольства Романа Лещенка, фермер тепер не зобов'язаний надавати довідки про наявність у власності корів або відсутність заборгованості перед "Укрдержфондом", оскільки ця інформації буде перевірятися на інших рівнях, поступаючи централізовано.

Також, подавати інформацію з держреєстру прав на нерухоме майно, про право власності або право на використання земельного наділу, необхідно тільки отримання державної допомоги на 1 гектар, а для дотацій на велику рогату худобу - подавати не потрібно.

Поля України. Фото: скріншот YouTube-відео.
Поля України. Фото: скріншот YouTube-відео.

Крім цього, поправками передбачено збільшення розміру бюджетної субсидії на 1 гектар(новим фермерським господарствам) на час їх становлення, з 3 000 гривень до 5 000 гривень, але не більше 100 000 гривень на одного фермера. Документи на отримання держдотації на корів вже потрібно буде подавати не в профільне міністерство, а в структурний підрозділ обласної державної адміністрації. Якщо фермерське господарство відповідає всім вимогам порядку, то він буде внесений до реєстру одержувачів допомоги автоматично.

До того ж для нових фермерських господарств вводиться ще один напрямок держпідтримки-виплати в розмірі 36 000 гривень за сільськогосподарські дорадчі послуги у сферах: зоотехніки, ветеринарії, агрономії, органічного виробництва, оподаткування, екологічного управління, бухгалтерському та управлінському обліку, залученні фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікації сільськогосподарської діяльності.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що державні та приватні виконавці тепер зможуть накладати арешт на рахунки боржників за комунальні послуги.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що при великому споживанні з 1,68 до 2,5 грн за кВт-год для українців можуть збільшитися тарифи на електроенергію.

А до цього ми розповідали про те, що влітку поточного року газ для населення подорожчає у два рази в порівнянні з літом 2020 року.