Столиця України та ще кілька областей покинуть "червоний" карантинний список найближчим часом

Про це, і не тільки, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, заявив головний державний санлікар Україна Віктор Ляшко.

Зокрема, днями "червоний" маркер епідемічної небезпеки знімуть з Києва, а також Полтавської, Одеської, Запорізької, Київської та Львівської областей.

Крім цього, Україна отримала ще 367 200 доз "AstraZeneca-SKBio", виробленої в Південній Кореї, і вже 26 квітня цього року цей медичний препарат буде відправлений по всіх прищепних пунктах України. В першу чергу вакцинацію пройдуть групи ризику і громадяни, які досягли віку в 65 років. Передбачається, що частину поставленої партії зарезервують для другого етапу щеплення для тих, хто вже був вакцинований першою дозою "AstraZeneca / CoviShield". До того ж в рамках ініціативи "COVAX" буде поставлено ще 1,4 мільйона доз інших вакцин, препарат від "Pfizer-BioNTech" в кількості 473 850 доз повинен бути отриманий до 17 травня.

Вакцинація. Скріншот з відео на Youtube
Вакцинація. Скріншот з відео на Youtube
Вакцинація. Скріншот з відео на Youtube

Нагадаємо, що в грудні 2020 року наша країна однією з перших подала необхідні документи для отримання вакцини в рамках цієї глобальної ініціативи. Незважаючи на те, то список вимог не вміщався на 19 сторінках тексту, Україна виконала всі необхідні процедури. На це пішли цілі тижні підготовки, сотні дзвінків, тисячі документів і листів. Після того як дорожня карта, складена українським урядом, пройшла оцінку і схвалення, і стало можливим постачання вакцин в рамках "COVAX".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що українцям нагадали, що" карантинні " 8 тисяч можна отримати протягом десяти днів після заповнення заявки.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що в Україні почав працювати сервіс з автоматичного призначення пенсії для майбутніх пенсіонерів.

А до цього ми розповідали про те, що державні та приватні виконавці тепер зможуть накладати арешт на рахунки боржників за комунальні послуги.