Поруч з Донецьком знову йдуть бойові дії

Про те, що 23 квітня 2021 року частина районів Донецька потрапила під вогонь артилерії, інформує Telegram-канал "Инсайдер.UA".

Як повідомляють у росЗМІ, близько десяти снарядів впало в околицях Донецька. Окупанти стверджують, що обстріл проведений з боку ЗСУ, в напрямку Старомихайлівки. Аналогічна заява надійшла і щодо обстрілу північного заходу Горлівки та околиць селища шахти ім. Гагаріна. Крім цього, окупаційна влада впевнена, що ЗСУ провели й операцію поблизу від селища Озерянівка на південному заході Горлівки. Таким чином, на думку сепаратистів, підрозділи Збройних сил України понад 10 разів обстріляли територію так званої "ДНР".

Карта обстрілів. Фото: https://t.me/insiderUKR
Карта обстрілів. Фото: https://t.me/insiderUKR

Нагадаємо, що Володимир Путін відмовився від зустрічі з Володимиром Зеленським на Донбасі, заявивши про готовність провести аналогічний захід виключно в Москві. Про це Путін повідомив під час проведення переговорів із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

За словами Путіна, це саме Україна, а не РФ, зробила занадто багато кроків, що руйнують російсько-українські відносини. Зокрема, це стосується невизнання РПЦ, негативного ставлення до російської мови та російських громадян, які проживають в Україні. Путін підкреслив, що якщо Зеленський бажає поговорити про війну на Донбасі, то для початку повинен зустрітися з владою так званих "ДНР" і "ЛНР". До речі, в прямій промові Путін назвав ватажків цих територіальних незаконних формувань "керівниками республік".

Повне відео з Путіним доступно трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Президент України Володимир Зеленський не поїде в Росію на переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що влітку поточного року газ для населення подорожчає у два рази в порівнянні з літом 2020 року.

А до цього ми розповідали про те, що українцям нагадали, що "карантинні" 8 тисяч можна отримати протягом десяти днів після заповнення заявки.