Попри те, що в РФ оголосили про відвід військ від українських кордонів, розслаблятися не варто. Адже Україна вже стикалася з подібним обманом з боку Росії.

Як відомо, у травні 2014 року також була заява про відведення військ від українського кордону і тоді були відведені не всі сили.

А вже в липні російські війська вели обстріли українських військ через кордон, а в серпні отримали підкріплення й увійшли на Донбас у складі декількох батальйонно-тактичних груп.

Про це повідомила група розслідувачів Conflict Intelligence Team.

Днями міністр оборони РФ Сергій Шойгу дав наказав до 1 травня повернути в місця постійної дислокації особовий склад 58-ї армії (базується на Північному Кавказі), 41-ї армії Центрального військового округу, а також 7-ї, 98-ї та 76-ї десантних дивізій.

Однак, це фізично не можливо зробити за 7 днів, так як на перекидання військ в окупований Крим і до кордонів України витратили близько місяця.

Група розслідувачів зазначає, що техніка 41-ї армії залишиться на полігоні "Погоново", він знаходиться під Воронежем.

"Техніка буде перебувати там як мінімум до вересня, коли 41-а армія повинна взяти участь у стратегічних навчаннях "Захід — 2021", - йдеться в повідомленні CIT.

Розслідувачі говорять про те, що загроза з боку РФ все ще реальна.

"У поєднанні з частинами, які постійно базуються біля кордону України та в Криму, це означає, що деяка загроза введення російських регулярних військ на Донбас або підконтрольну територію України зберігається, хоча останнє зажадає нового перекидання військ", - заявили розслідувачі.

Варто відзначити, що НАТО і США відреагували на слова міністра оборони РФ Сергія Шойгу про початок повернення в пункти постійної дислокації військ. Вони підкреслили, що взяли дану інформацію до відома, проте "зберігають пильність".

Раніше "Нyser" писав про те, що Володимир Зеленський зробив заяву у зв'язку з відведенням військ.

Також наш портал повідомляв, Кулеба запропонував країнам Європейського Союзу обмежити Російській Федерації доступ до SWIFT.

Нагадуємо, Росія направила в окупований Крим 342-й радіотехнічний полк (Забайкалля), що базується в Східному військовому окрузі ЗС РФ.