Незважаючи на минулі обіцянки, локдаун у столиці продовжить діяти

У п'ятницю, 23 квітня, в столиці України повинен був закінчити дію посилений карантин, однак у четвер, 22 квітня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської області вирішила обмежити обмеження "червоної" зони до 30 Квітня. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної держадміністрації.

В офіційній заяві заступника голови Київської ОДА Дмитра Назаренка сказано, що ситуація із захворюваністю коронавірусом в столиці як і раніше складна. Обласний лабораторний центр надав інформацію про те, що за останню добу було виявлено 877 нових випадків захворювання. Кількість госпіталізованих пацієнтів також висока. З урахуванням цих фактів у комісії вирішили продовжити дію посилених карантинних обмежень до кінця квітня.

Це означає, що в Києві ще тиждень матимуть силу протиепідемічні заходи, які вжили ще 2 квітня. Окремим територіям Київської області залежно від епідеміологічної обстановки комісія з питань ТЕБ та НС може рекомендувати зупиняти освітній процес у всіх навчальних закладах.

Крім того, в "червоних" областях можуть з урахуванням завантаженості збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту і змінювати інтервали руху. Безпосередньо перевезення пасажирів дозволена тільки якщо кількість зайнятих сидячих місць не перевищує 60 відсотків.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про те, в яких областях "червона" зона перестане діяти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському парламенті попередили громадян про те, що восени поточного року буде ще й четверта хвиля коронавірусу.

Також "Hyser" писав, що експерт-медик пояснив деякі моменти щодо заразності китайського вірусу.