У 2021 році очікується трикратне підвищення пенсій.

Так, після індексації у березні виплати стали більше в середньому на 185 гривень, пише "РБК-Україна". Однак у поточному році будуть проведений перерахунок в різних категоріях пенсій, а також збільшені доплати.

Перше збільшення пенсійних виплат працюючим пенсіонерам відбудеться у квітні. На підвищення можуть розраховувати пенсіонери, які продовжують працювати протягом 24 місяців після офіційного призначення пенсії.

Автоматично виплати переглянули в індивідуальному порядку для пенсіонерів, які не працюють і яким вже виповнилося 65 років.

Якщо у чоловіків є 35 років стажу, а у жінок 30 років, їх пенсія має бути не менше ніж 2400 гривень - 40% від мінімальної зарплати.

У грудні ці виплати підвищать ще на 200 гривень, оскільки підвищиться заробітна плата - вона буде встановлена на рівні 6500 гривень.

З 1 липня буде підвищено мінімальний прожитковий мінімум для непрацездатних - замість 1769 гривень вони отримають 1854 гривні.

Також будуть збільшені такі надбавки до пенсій:

  • надбавка за стаж понад норму;
  • надбавки та підвищення учасникам та інвалідам війни;
  • надбавки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • пенсії за особливі заслуги.

Пенсіонери віком від 75 до 80 років, у яких є необхідний стаж (25 років для чоловіків і 20 років для жінок і більше), отримуватимуть пенсії в розмірі 2500 гривень і додаткову щомісячну надбавку в 400 гривень - всього 2900 гривень. Зараз тільки пенсіонери старше 80 років отримують надбавку в 500 гривень щомісяця, незалежно від стажу.

З 1 грудня підвищать прожитковий мінімум для непрацездатних до 1934 гривень. Мінімальна пенсія збільшиться до 1934 гривень і буде проведений ще один перерахунок надбавок і доплат.

Раніше Hyser писав про те, що в Міністерстві соціальної політики нагадали пенсіонерам про зміну порядку отримання пенсій.

Також Hyser повідомляв, що українцям назвали вартість одного року стажу у 2021 році.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики підказали українцям, як розрахувати розмір своєї майбутньої пенсії.