Представник НАТО прокоментував відведення російських військ від кордону України.

За його словам РФ зробила це дуже вчасно и це дуже важливий шаг, повідомив він у коментарі в Reuters. Але разом з цим зазначив, що НАТО продовжить зберігати пильність і відстежувати ситуацію.

"Будь-які кроки до деескалації з боку Росії важливі та давно назріли. НАТО зберігає пильність, і ми продовжимо уважно стежити за невиправданим нарощуванням російської військової потужності в Україні та біля її кордонів", - сказав чиновник.

Крім того він нагадав, що НАТО підтримує Україну, хоча вона і не є членом Альянсу, і закликав РФ вивести війська з українських територій.

Нагадаємо, що 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив командуючим з 23 квітня починати відведення військ від кордонів України і в окупованому Криму.

За його словами, усі цілі, які були поставлені, виповнені.

"Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити перевірочні заходи у Південному та Західному військових округах", - сказав міністр.

Відзначається, що в останні тижні біля українських кордонів росіянами було стягнуто дуже велику кількість військ. У Кремлі це назвали "плановими навчаннями".

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський публічно звернувся до Путіна з пропозицією.

Також Hyser повідомляв, що в США висловилися щодо планів Росії блокувати прохід іноземних військових кораблів у ряді районів Чорного моря.

Нагадаємо, що війска Російської Федерації можуть прорватися в Україну з південних напрямків.