Фахівці розповіли про згубний вплив парацетамолу на печінку в певних випадках.

Варто відзначити, що парацетамол є вельми популярним знеболюючим, але якщо його неправильно пити, він може принести більше шкоди, ніж користі. Справа в тому, що це може мати небезпечні побічні ефекти, в тому числі шкодити печінці. Про це пишуть "Новини Ю".

Лікарі розповіли правду про прийом парацетамолу, фото: Delo.ua

Лікарі, що представляють Національну службу охорони здоров'я Англії, розповіли, що постраждає в першу чергу печінка, якщо хоч трохи перевищити дозування парацетамолу. У разі ураження згаданого органу можуть спостерігатися такі симптоми: нудота і блювота, сонливість, жовтяниця, больові відчуття в правій верхній частині живота.

Однак справедливості заради варто відзначити, що якщо правильно приймати парацетамол, то він з легкістю позбавить вас від легкого і помірного болю, яка іноді може супроводжуватися лихоманкою. Наприклад, таке буває при грипоподібних захворюваннях.

Медики розповіли, в яких випадках парацетамол може нашкодити організму, фото: YouTube

Але якщо біль довго не проходить або в цілому викликає побоювання у вас, то краще проконсультуватися зі фахівцем, а не займатися самолікуванням. Тим більше, що навіть нешкідливий парацетамол може мати не тільки серйозні наслідки для печінки, але і взагалі привести до летального результату при частому прийомі великих доз препарату.

Так, часом люди, які приймають парацетамол від хронічного болю протягом декількох днів, тижнів або місяців, як правило, не можуть вчасно розпізнати симптоми передозування або серйозного ураження печінки внаслідок застосування препарату. В результаті це може бути куди більш плачевні наслідки ніж ураження печінки.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики розповіли, який чай здатний замінити набір таблеток.

Також наш портал повідомляв, що бувши названі напої, які не можна вживати натщесерце, щоб не угробити слизову шлунка.

Нагадуємо, що фахівці розповіли, як гробиться шлунок за допомогою звичайних каш.