Карантин в Україні продовжили, а значить Великдень знову доведеться святкувати в режимі надзвичайної ситуації через пандемію COVID-19.

Відомо, що Кабмін продовжив карантин в країні до 30 червня 2021 року, але без додаткових обмежень. Однак і ослаблення карантину очікувати не варто. Відповідну заяву зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише "Апостроф".

у МОЗ виступили з новим закликом, фото: YouTube

Він зазначив, що на даний момент пік пандемії в Україні вже позаду, а Київ після 30 квітня повинен перейти в "жовту" зону. Але це не означає, що можна розслабитися, на думку Степанова.

Очікується сплеск захворюваності після травневих свят і Великодня, зокрема. Однак уряд не планує вводити додаткові обмеження в ці дні, оскільки сподівається все-таки на усвідомленість українських громадян.

Степанов зізнався, що розуміє, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями, але все ж він просить, щоб ці святкування пройшли з дотриманням усіх правил безпеки. Зокрема, він просить уникати скупчень людей і відзначати Великдень у вузькому сімейному колі.

цього року доведеться відзначати Великдень в умовах карантину, фото: 24 канал

До слова, був продовжений адаптивний карантин, а значить в Україні діятимуть карантинні обмеження відповідно до вимог для кожної із зон, яких всього чотири:"червоної","помаранчевої","жовтої" і "зеленої".


Раніше "Hyser" писав про те, що у Кличка обнадіяли заявою щодо того, що Київ близький до виходу з "червоної" зони.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли про карантинні нововведення.

Нагадуємо, що глава МОЗ Максим Степанов назвав терміни нового спалаху ковіда в Україні.