Синоптики попередили про негоду в Україні у четвер, 22 квітня

Наближається до завершення другий місяць весни, але погода продовжує випробовувати українців на стійкість. В останні дні в Україні спостерігається волога погода: більшість регіонів заливає дощами. Така ж тенденція збережеться і в четвер, 22 квітня. Так, в Українському гідрометцентрі розповіли, жителям яких областей доведеться мокнути.

Згідно з прогнозом синоптиків 22 квітня в більшості регіонів країни пройдуть дощі і грози. Пощастить з погодою лише деяким регіонам серед яких Полтавська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Черкаська, Кіровоградська та Дніпропетровська області.

Стовпчики термометрів піднімуться трохи вище, ніж в попередній день. Так, за даними синоптиків у західних регіонах повітря прогріється до 11-14 градусів тепла, а в інших областях буде на порядок тепліше - від 15 до 18 градусів вище нуля.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Жителям столиці з погодою 22 Квітня не пощастить. У Києві синоптики прогнозують невеликий дощ і грозу. Вдень температура повітря складе від 16 до 18 градусів вище нуля.

До слова, квітень цього року лише зрідка балував українців гарною погодою. Синоптики прогнозують, що до кінця квітня сподіватися на стабільну і теплу погоду не варто. Температурні гойдалки захоплять і кілька Травневих днів. Синоптики зазначають, що перепади температури періодично супроводжуватимуться дощами та грозами.

Варто відзначити, що незважаючи на коливання температури і рясні опади, експерти запевняють, що Квітень у 2021 році зовсім не є аномальним. А причиною коливання температури є відразу кілька циклонів, які нависли над Європою і несуть арктичні вітри з опадами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про різкий перепад температури, аж до заморозків і мокрого снігу.

Також наш портал інформував, що синоптики попередили про погані погодні умови на Великдень та травневі свята.

Нагадаємо, що синоптики розповіли, коли погода в Україні стабілізується і порадує справжнім теплом.