Під час навчань біля берегів Балі зник підводний човен KRI Nanggala 402 Військово-морських сил Індонезії. На борту підводного човна знаходяться 53 людини.

Про те, що трапилося написало закордонне видання Reuters з посиланням на головнокомандувача країни. Відомо, що цей човен є однією з п'яти субмарин, які стоять на озброєнні Індонезії.

Відзначається, що підводний човен перестав виходити на зв'язок після тренувальних запусків торпед. Вона зникла в 96 кілометрах на північ від Балі приблизно о 4 годині ночі за місцевим часом в середу, 21 квітня.

Екіпаж підводного судна повинен був доповісти про результати навчання в обумовлений час. Однак, цього не сталося.

Представник індонезійського командування заявив, що це перший подібний інцидент для країни.

ВМС Індонезії запросили допомогу в Австралії та Сінгапуру, щоб знайти KRI Nanggala 402. За даними Міністерства оборони країни, ці держави готові сприяти.

Що сталося з підводним човном - невідомо. Невідомо також і те, чи пов'язано зникнення субмарини з її технічним станом.

Є припущення, що морське судно знаходиться на глибині близько 700 метрів.

Пізніше, як повідомили в ЗМІ, на передбачуваному місці зникнення підводного човна рятувальники виявили нафтову пляму. На цей момент в район направили два кораблі ВМС, оснащених гідролокаторами.

Довідка: дизель-електричний підводний човен KRI Nanggala 402 був побудований в Німеччині у 1981 році, він озброєний вісьмома торпедними апаратами, на борту несе 14 торпед. Важить 1 395 тонн.

Судно має крейсерську швидкість 21,5 вузла. Відзначається, що у 2012 році завершився його дворічний ремонт в Південній Кореї.

Раніше на озброєнні Індонезії були 12 підводних човнів радянського виробництва. Зараз у складі ВМС - дві німецьких і три корейських субмарини.

Раніше "Нyser" писав про те, що літаки НАТО імітували атаку над Чорним морем.

Також наш портал повідомляв, з'явилися нові подробиці щодо загибелі атомного підводного човна "Курськ".

Нагадуємо, У Держдепі США висловилися щодо планів Росії блокувати прохід іноземних військових кораблів у ряді районів Чорного моря.