Незабаром українські сім'ї зможуть брати в уряду безвідсотковий кредит на відкриття власного бізнесу. Влада видаватиме майже 100 тисяч гривень.

Такий механізм схвалив Кабінет Міністрів України. Він має запрацювати вже з січня 2022 року. Відповідні документи оприлюднені на урядовому порталі.

Відзначається, що подібну допомогу отримають далеко не всі. Потрібно буде відповідати багатьом критеріям.

Відомо, що кредит даватимуть безробітним членам малозабезпечених сімей на придбання обладнання та матеріалів для відкриття свого бізнесу.

Уряд схвалить кредит, якщо наданий бізнес-план буде перспективним. Також потрібно буде протягом місяця зареєструвати ФОП. Допомога буде безвідсотковою, але її необхідно повернути через три роки.

Повідомляється, що розмір допомоги становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання.

Як відомо, з 1 грудня 2021 року мінімальна зарплата зросте до 6 500 гривень, і, відповідно, з січня 2022 року за програмою допомоги для бізнесу зможуть виділити до 97 500 гривень.

Варто зазначити, що даному рішенню Кабінету Міністрів передував пілотний проєкт "Рука допомоги", який реалізовувався у 2017 - 2019 роках у Харківській, Львівській та Полтавській областях та окремих об'єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької, Чернігівської областей.

За час проєкту "Рука допомоги" підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних і вимушених переселенців.

Українці відкривали бізнес у сфері автосервісу, ресторанного бізнесу, виготовлення меблів, одягу та взуття тощо.

А за три роки підприємницької діяльності тільки 19 з них закрили свій бізнес.

Раніше "Нyser" писав про те, що на українських працівників у Польщі як і раніше є попит.

Також наш портал повідомляв, у Верховній Раді України пропонують введення вільних трудових договорів для малого та середнього бізнесу.

Нагадуємо, в Україні збільшать допомогу при народженні дитини до 50 тисяч гривень.