Страшна трагедія сталася в одному з селищ Чернігівської області - через пожежу загинув трирічний хлопчик, а за життя його сестри-близнючки борються лікарі. Діти згоріли в будинку, поки їх мама ходила в дитячий сад за третьою дитиною.

Про це повідомила пресслужба ДСНС у Чернігівській області. А також сюжет показали журналісти "ТСН".

Відомо, що вогонь спалахнув у вівторок, 20 квітня, у будинку на околиці селища Високого. Пожежникам зателефонували о 15:59.

Місцевий житель Абіл Гусейов живе навпроти та з вікна побачив дим. Чоловік першим кинувся всередину задимленого будинку. На жаль, обгорілий хлопчик вже не дихав, а дівчинку чоловік знайшов пізніше, за шафою.

Дівчинка у вкрай важкому стані перебуває в реанімації, вона отруїлася чадним газом. Третина її тіла обпалена, сильно обгоріли руки та обличчя.

Загиблого хлопчика поховають у четвер, 22 квітня.

"На момент прибуття пожежників у будинку спостерігалося щільне задимлення. Рятувальники о 16:35 пожежу локалізували та о 17:02 остаточно ліквідували", - йдеться в повідомленні ДСНС.

У будинку згорів диван, що стояв біля грубки, трохи обгоріли стіни, підлога, килими, дитячі речі та іграшки.

За попередньою інформацією рятувальників, пожежа могла статися через те, що діти гралися з сірниками або ж з вогнем з грубки.

Однак, точна причина поки не встановлена.

Відомо, що мама залишила маленьких діток одних, щоб забрати з садка свою третю дитину. Для непоправної трагедії вистачило всього 20 хвилин. Саме стільки жінка була відсутня.

Пів року тому жінка з трьома дітьми орендувала згорілий будинок. Сама вона родом з сусіднього села, але після розлучення з чоловіком переїхала сюди.

Сусіди кажуть, що вона була хорошою мамою, просто з важкою долею. Вона самостійно виховувала діток.

Раніше "Нyser" писав про те, що на Прикарпатті загорілася лікарня, евакуювали десятки людей.

Також наш портал повідомляв, у Черкаській області, внаслідок пожежі, загинуло три людини.

Нагадуємо, у Вінницькій області через пожежу загинула маленька дитина, ще одна - в реанімації.