Експерти не радять починати свій ранок з кави.

За словами фахівців, цей напій може бути корисний для організму, але тільки в розумних дозах і вже точно не натщесерце. Відповідною інформацією з цього приводу поділилася дієтолог Людмила Бабич, пише "ГолосUA".

названі напої, які не можна вживати натщесерце, фото: YouTube

Краще починати свій ранок зі склянки простої вода, можна з часточкою лимона. Цей напій натщесерце буде дійсно корисний, оскільки він стимулює активність лімфатичної і кровоносної системи, а також позитивно впливає на імунітет. Головне, щоб вода була не сильно холодною, і не гарячою, а кімнатної температури.

Крім того, чиста вода вранці корисна для фігури, оскільки запускає і прискорює метаболізм. А ось з кавою, як і було вищесказано, варто бути обережними. Багато п'ють її до сніданку або замість нього, що загрожує проблемами зі шлунком, адже кофеїн подразнює слизову.

Зокрема, вживання кави натщесерце може підвищити секрецію шлункового соку, викликати печію. У зв'язку з цим, навіть абсолютно здоровим людям не варто починати свій ранок з цього напою.

Популярні свіжовичавлені соки натщесерце теж небажані, оскільки в них міститься надмірна кількість фруктової кислоти, яка дратує стінки шлунка, а при постійному вживанні натщесерце може навіть стати причиною появи виразкової хвороби.

Замість цього краще випити чашечку зеленого чаю, який корисний своїми цінними мікроелементами і антиоксидантами, що здатні сповільнювати процеси старіння. До того ж в його складі є той же кофеїн, який дарує відчуття бадьорості і заряджає енергією, краще, ніж найміцніша кави.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики розповіли, які види кави руйнують "мотор" організму.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, що небажано їсти натщесерце.

Нагадуємо, що фахівці розповіли, чим для людського організму небезпечна мінеральна вода.