У Кабінеті Міністрів прийняли рішення щодо тарифів на світло на наступні два місяці

Останнім часом в уряді проходить велика кількість обговорень щодо тариф на житлово-комунальні послуги для громадян. Підсумком обговорень, принаймні щодо електроенергії, стало рішення продовжити покладання спеціальних обов'язків учасників ринку електрики ще на два місяці-травень-червень. Про це повідомляє Інформаційний портал "Главком".

ВСО повинно було закінчиться 30 Квітня. Якби їх не продовжили, то тарифи на електроенергію почали б формуватися на умову ринку, що для українських споживачів би означало підвищення цифр в платіжках більш ніж в два рази, приблизно до 3,40 гривень за один кВт/год, оскільки в Міністерстві енергетики заявляли про те, що встановлені урядом ціни на світло на порядок нижче реальних.

Варто також згадати про те, що з початку поточного року в Кабінеті Міністрів прийняли рішення про те, щоб відмовитися від пільгового тарифу для споживачів, який становив 0,9 гривень за кВт/год на першу сотню кВт/год. Після його зникнення українці відразу почали платити по 1,68 гривні за електроенергію. Платити стільки вони повинні були до кінця березня поточного року, однак тоді в Кабміні вирішили продовжити ВСО, після чого ще раз зробили це нещодавно.

Експерти у сфері, однак, до подібних рішень Уряду ставляться скептично. Вони впевнені, що однією з головних проблем українського ринку енергетики є те, що уряд стримує ціни на світло, а також перехресне субсидування.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям пояснили, як працюватиме річний тариф на газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в "Укрпошті" розповіли українцям, яким чином можна заощадити 50% на всіх послугах, в тому числі і на оплаті комуналки.

Також "Hyser" писав, що у Кабміні попередили пенсіонерів про те, що незабаром всі пенсійні виплати переведуть на банківські картки.