У КМДА вважають, що Київ має шанси незабаром покинути "червону" зону

За розрахунками МОЗ Україна вже минула пік захворюваності третьої хвилі пандемії. Епідеміологічна ситуація почала поліпшуватися в ряді регіонів, до списку яких претендує потрапити і Київ. Чиновники столичної адміністрації допускають, що незабаром місто зможе вийти з "червоної" зони карантину. Таку заяву зробив заступник голови КМДА Микола Поворозник виданню "Сьогодні", зазначивши, що остаточне рішення буде прийнято наприкінці цього тижня.

Чиновник розповів, що в КМДА тримають на контролі епідеміологічну ситуацію в столиці, спостерігаючи за кількістю заражень і госпіталізацій щодня. Він зазначив, що в кінці цього тижня будуть прийняті рішення про продовження локдауну або певних обмежень на Великдень і весняні свята.

За словами представника КМДА ситуація з коронавірусом Києві почала стабілізуватися. Однак рішення про продовження або пом'якшення карантинних заходів, буде прийматися в залежності від того який епідситуація буде в цю п'ятницю і понеділок. Він додав, що тільки після детального аналізу ситуації із захворюваністю, стане відомо, чи вийде Київ з "червоної" зони карантину після 10 травня.

Варто нагадати, що напередодні глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців з проханням напередодні Великодніх свят. Він нагадав, що Україна все ще знаходиться в третій хвилі пандемії коронавірусу, тому вкрай важливо дотримуватися встановлених обмежень під час майбутніх свят. В іншому випадку країну чекає різкий сплеск захворюваності і відповідно нові карантинні обмеження.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я прогнозують ще одну хвилю пандемії коронавірусу в Україні після Великодня та весняних свят.

Також наш портал інформував, що у МОЗ розповіли, які карантинні обмеження діятимуть на Великдень і Травневі свята.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко розповів українцям про тяжкі наслідки коронавірусної інфекції.