У віці 73 років помер відомий американський композитор Джим Стейнман

Понеділок, 19 квітня став днем жалоби для величезної кількості людей по всьому світу. У цей день зупинилося серце легендарного американського композитора і продюсера Джима Стейнмана. Про це інформує видання АР.
Легендарний композитор пішов з життя на 74-му році життя. Як повідомив брат Джима Стейнмана, у продюсера діагностували ниркову недостатність і після нетривалої боротьби з недугою, він помер.
Джим Стейнман з'явився на світ в 1947 році в Нью-Йорку, де і провів своє дитинство. Свою кар'єру він почав в 1968 році з партитури для студентської постановки Бертольда Брехта "Чоловік-чоловік". Після цього новим творінням композитора став оригінальний мюзикл"Двигун мрії".
Величезну популярність і визнання шанувальників Джим Стейнман отримав завдяки музиці до мюзиклу" Бал вампірів", який отримав визнання не тільки в США, але і Європі, а також Росії. Крім того одними з найвідоміших творінь легенди став альбом "Bat Out of Hell", який записав рок-співак Міт Лоуф, а також пісня "Total Eclipse Of The Heart", написана для виконавиці Бонні Тайлер.

У 1981 році Джим Стейнман записав власний альбом "Bad for Good", який став єдиним в його кар'єрі. Пісні з нього неодноразово переспівували імениті артисти, зокрема Міт Лоуф і Барбра Стрейзанд. Творіння знаменитого композитора не залишилися непоміченими світом і у 2012 році Стейнман був введений в Зал слави авторів пісень.