Глава Міністерства внутрішніх справ України висловився щодо російської агресії

В українському уряді серйозно стурбовані можливістю повномасштабної військової агресії Російської Федерації щодо України, тому глав різних урядових відомств роблять заяви щодо цієї ситуації. Цього разу на прес-конференції для засобів масової інформації висловився міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Кулеба в черговий раз звернув увагу українців на те, що кількість російських військ біля наших кордонів вже перевищила значення, які фіксувалися в 2014 році, так що в українському уряді вже не міг виключати що-небудь.

Однозначної відповіді на питання про те, чи продовжить Росія збройну агресію проти України в новій стадії, однак вони точно до цього будуть готові всього через кілька тижнів.

Міністр закордонних справ ще раз підкреслив, що поки що в Україні не можуть позначити точну дату або час, коли збройні сили РФ перетнуть лінію розмежування, ініціювавши нову хвилю збройного конфлікту, проте в наявності і стратегічна, і військова підготовка Кремля до чогось важливого. Підводячи підсумки, він заявив, що в даний момент від України і всіх держав, шанобливо ставляться до міжнародного права, залежить стримування Путіна від подальшої агресії.

Кулеба також заявив, що поки є три пояснення незвичайним пересуванням російських військ поблизу українських кордонів. Перша-тиск на Україну і спроба закінчити конфлікт на Донбасі за умовами, вигідних для Кремля. Друга причина-відкрита неповага до міжнародної громадськості і прагнення робити все, що хочеться. Третя причина-знижена підтримка чинного в Росії режиму громадянами країни.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський звернувся до Путіна з новою пропозицією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським військовим на Донбасі дали суворий наказ не реагувати на провокації противника і не порушувати режим тиші.

Також "Hyser" писав, що експерт президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко дав пораду, як Україні вчинити з Росією.