Українські школярі можуть продовжити вчитися влітку

Пандемія коронавірусної інфекції відбилася на всіх сферах життя українців, в тому числі й освіті. Через зростання захворюваності багато шкіл продовжували канікули, і тому українські школярі можуть продовжити навчання влітку. Таку заяву зробив Освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі "Сніданку з 1+1".

Сергій Горбачов зазначив, що відповідно до закону навчальний рік в українських школах триває до 30 Червня. Також сам навчальний заклад або місцева влада можуть прийняти рішення щодо навчального процесу. Омбудсмен нагадав, що школярі повинні вчитися не менше 175 днів на рік, а у зв'язку з пандемією, деякі навчальні заклади йшли на більш тривалі канікули, ніж передбачено.

Варто відзначити, що в Тернополі місцева влада прийняла рішення послабити карантинні обмеження і відновити навчання в школах у зв'язку зі зменшенням захворюваності серед викладачів і учнів. Водночас у Міністерстві охорони здоров'я ініціювали переведення школярів 5-11 класів до "жовтих" та "помаранчевих" областей на дистанційне навчання. На такий крок пішли у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні.

Нагадаємо, що напередодні глава МОЗ Максим Степанов ситуація з коронавірусом в Україні починає стабілізуватися. Він зазначив, що Україна вже пройшла пік третьої хвилі і в деяких регіонах епідситуація поліпшується. Але в той же час, за словами міністра, залишаються області з досить напруженою ситуацією, тому передчасно розслаблятися не варто. Одна з найскладніших ситуацій із захворюваністю спостерігається в Київській області та місті Київ, де зайнято близько 70% ліжок з киснем.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Верховна Рада звільнила українських школярів від підсумкової атестації цього року.

Також наш портал інформував, що у зв'язку з посиленням карантинних обмежень у Києві припинили прийом документів дітей у перші класи.

Нагадаємо, що учням одинадцятих класів хочуть скоротити навчальний рік.