Президент Зеленський підписав закон, прийнятий парламентом у березні

Президент України Володимир Зеленський затвердив закон про призов на військову службу резервістів в особливий період без необхідності оголошення мобілізації, який у Верховній Раді прийняли ще в березні поточного року. Про це повідомляє офіційна прес-служба ОП.

Даний закон передбачає, що тепер українських громадян, які перебувають у резерві, зможуть призивати без мобілізації. В офісі президента пояснили, що таким чином Збройні Сили України зможуть доукомплектувати військові частини, підвищуючи таким чином боєздатність частин на випадок військової агресії, загроза якої останнім часом постійно зростає.

Крім нових умов призову резервістів, підписаний Главою держави Закону вводить ще й новий вид військової служби-військова служба за призовом осіб з числа резервістів в особливий період.

Варто відзначити, що на резервістів, призваних в особливий період, накладаються все ті ж трудові, соціально-правові та освітні гарантії, що поширюються на звичайних мобілізованих військових.

Наприклад, на території військкоматів будуть обладнані територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, упорядкування питань військового розрахунку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Здійснення військового розрахунку резервістів удосконалюється, не в останню чергу завдяки використанню автоматичної системи" Оберіг", яка являє собою єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський публічно звернувся до президент РФ Путін з пропозицією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ заявили, що Володимир Путін не реагує на телефонні дзвінки Зеленського.

Також" Hyser " писав, що експерт зробив заяву щодо питання про те, кого в першу чергу потрібно штрафувати за порушення "мовного закону".