Деякі харчові продукти допоможуть уникнути проблем з нирками

Про те, що зберегти нирки здоров'я можна, якщо стежити за своїм меню, і приймати в їжу тільки корисні для цього органу продукти, пише медичний центр "ОН Клінік".

Для нормальної роботи нирок і запобігання їх захворювань рекомендується вживати в їжу жирні сорти риби, солодка картопля(батат), овочі, що мають зелений колір і оливкова олія. Тунець, лосось і подібна жирна риба, багата жирними кислотами омега - 3, які цілком можуть стати прекрасним доповненням будь - якої дієти, оскільки містяться в рибі жирні кислоти омега - 3 знижують відсоток жирів в крові, мінімізують підвищення кров'яного тиску, що покращує функціонування нирок. Варто врахувати, що океанічна і морська риба містить набагато більше жирних кислот, ніж у звичайній річкова риба.

У бататі містяться вітаміни та мінерали, що допомагають ниркам збалансувати рівень натрію в організмі, а підвищена кількість вітамінів, рослинних волокон і мінеральних речовин, критично необхідних для здоров'я нирок, входить до складу зелених овочів - шпинат і броколі. Ці ж овочі - відмінне джерело антиоксидантів, що виконують роль природного щита для організму, і сприяють оновленню клітин, тканин і органів людського організму, що також корисно для нирок. Як соус для салатів найкраще використовувати не соняшникова, а оливкова олія, бо саме вона є джерелом мононенасичених жирних кислот, що цілюще впливають на роботу нирок.

Почки, фото: скриншот YouTube
Почки, фото: скриншот YouTube
Почки, фото: скриншот YouTube

Також при проблемах з нирками будуть незамінні червоний болгарський перець, що містить величезну кількість вітамінів С і а, часник і цвітна капуста. Корисними для нирок є і яблука, що містять вітамін C і пектин, які знижують рівень цукру і холестерину в крові, а яблучна шкірка ще й багата антиоксидантами, включаючи кверцетин, що захищає клітини мозку від старіння.

Позитивний ефект на роботу нирок нададуть кавун і ананас. Кавун має сечогінний ефект і промиває нирки від неорганічних частинок, розчиняє солі та виводить їх з організму, а ананас містить рослинні волокна, марганець, вітамін C, і також має протизапальний ефект.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що експерти розповіли, чому так небезпечно їсти макарони з сосисками.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що лікарі назвали шкідливі для серця види кави.

А до цього ми розповідали про те, що експерт пояснив, які дії допоможуть уникнути проблем з серцево-судинною системою.