Свого часу на базі "Таврія" створили радикальний ралійний прототип.

У сучасному світі автомобіль марки "Таврія" не один раз переробляли. Але мало хто знав про те, що на основі цієї машини будували абсолютно унікальні прототипи. На кінець 1980-х у світовому автоспорті склалося нове уявлення про автомобіль для ралі-рейдів. І щоб втілити цю виставу в реальному житті за основу взяли якраз "Таврію". Модель отримала свою назву НАМИ-0290. Зовні вона дуже нагадувала "Таврію". Але що стосується технічних характеристик, то тут якраз були разючі відмінності.

Нагадаємо, що НАМИ-це науковий авто-моторний інститут, тобто машину створювали з науковим підходом.

Власне, від ЗАЗ – 1102 залишили тільки середню частину кузова-двері з отворами, лобове скло з рамкою і дах. Силовий каркас - зі сталевих труб, причому цікаво, що він інтегрований в рідний "Таврійський" кузов. Зовнішні панелі - з композитного пластику. Через яскравий оранжевий колір машина отримала ім'я"Апельсин".

Відзначимо, що такий автомобіль відразу привертав до себе увагу. На той час це була новинка, яка відразу ж заслужила велику популярність. Тому що такі авто не створювалися раніше. Але все одно варто розуміти, що це все одно була тільки експериментальна модель.

Ходова частина зібрана на базі підвісок від ВАЗ-2108. Двигун моделі ВАЗ-2106, але його обладнали турбонаддувом з інтеркулером. Потужність цього силового агрегату досягала 121 к. с.

у мережі показали унікальний автомобіль, фото: скріншот

у мережі показали унікальний автомобіль, фото: скріншот

у мережі показали унікальний автомобіль, фото: скріншот

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли про те, які штрафи їм тепер загрожують і за що доведеться розщедритися.

Також писали, що у мережі показали унікальний електричний"Запорожець".

Нагадаємо, що дідусь прожив у Жигулях два роки.