Росія продовжує зміцнювати свої бойові позиції біля кордонів з Україною.

Безумовно такі дії з боку РФ викликають занепокоєння, адже чисельність російських військ на кордонах з Україною такими темпами вже через тиждень може досягти понад 120 тис. військовослужбовців. Відповідною інформацією з цього приводу поділився міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Цензор.НІ".

МЗС України розповів про 120-тисячну армію Путіна біля кордонів України, фото: Главком

За словами глави МЗС, спостереження українських військових показують, що протягом останніх тижнів російські війська продовжують прибувати до кордонів України, причому розташовуються вони досить близько до кордону з північного сходу, сходу і півдня. Тобто, якщо так і продовжиться, то через тиждень біля кордонів з Україною буде зосереджено приблизно 120 тис. російських бойовиків.

Варто відзначити, що прибувають не тільки російські військовослужбовці, а й десантники в Крим, а також поставляються нові системи радіоелектронної боротьби для придушення систем комунікації на всій території України і балістичні ракети. Кулеба підсумував, що є перевірені дані про розміщення Росією і "деяких інших потенційно наступальних можливостей".


До всього іншого, постійно спостерігаються провокації з боку російських бойовиків, які ледь не щодня відкривають вогонь по українських позиціях. В результаті цих обстрілів гинуть українські військові.

Раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Путін на тлі стягування військової техніки до українських кордонів, висунув Україні ультиматум.

Також наш портал повідомляв, що генерал розповів, чому Путін програє своє ж вторгнення в Україну.

Нагадуємо, що Пентагон повідомив про реальну ситуацію на кордоні України з РФ.