За опалення порожньої квартири з киянина вимагають 70 000 гривень

Про те, що власнику, який не проживає у квартирі тривалий час, виставили рахунок за теплопостачання на астрономічні суми, пише видання "Телеграф".

Зокрема, за квартиру площею в 97 квадратних метрів, з яких тільки 93 опалюються, "Київтеплоенерго" у вересні 2019 року надіслало "платіжки" на 47 000 гривень, у грудні 2020 - 19 905 Гривень, у січні 2021 - на 17 584 гривень і в лютому 2021 року на 30 279 гривень. Однак, є невеликий нюанс - в житловому приміщенні не встановлено лічильник тепла.

Рахунки за тепло. Фото: telegraf.com.ua
Рахунки за тепло. Фото: telegraf.com.ua

Рахунки за тепло. Фото: telegraf.com.ua
Рахунки за тепло. Фото: telegraf.com.ua

Спроби "достукатися" до комунального підприємства електронною поштою ні до яких результатів не привели, власник був змушений приїхати в Україну, щоб особисто з'ясувати всі обставини. Втім, згідно з інформацією на офіційному сайті "Центру комунального сервісу Києва" стверджують, що якщо немає квартирного лічильника, то опалення вважається за загальнобудинковими, і обсяг поставленого тепла розподіляється на всіх власників квартир без пристроїв обліку. Виходить, що навіть в тому випадку, якщо опалення відключено, і у квартирі ніхто не проживає, комунальні послуги все одно треба оплачувати

Зокрема, в пункті 12 постанови Кабміну №630 від 21 липня 2005 року зазначено, що різниця між поставленим теплом розподіляється між споживачами, у яких немає лічильників і споживачами, які не зняли або не передали показання квартирного лічильника Виконавцю. Сума пропорційно збільшується, спираючись на кількість мешканців у квартирі.

І поки власник порожньої квартири звернувся до засобів масової інформації, і навіть написав заяву в поліцію, в "Київтеплоенерго" як і раніше стверджують, що загальна вартість теплопостачання ділиться на всі квартири в будинку й інших варіантів просто існує. Таким чином, треба тільки встановлювати лічильник, через те, що самостійно перекрити опалення неможливо.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Україні можуть зобов'язати забезпечувати гідну старість немічним батькам.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що банківські установи списуватимуть заборгованості за комунальні послуги автоматично.

А до цього ми розповідали про те, що Міністр інфраструктури пояснив, коли пенсії стануть перераховувати виключно на картки.