Росія продовжує нарощувати сили на російсько-українському кордоні

Росія активно перекидає війська та військову техніку до кордонів України. У Пентагоні заявили, що на цей момент концентрація військ РФ на українському кордоні більше, ніж у 2014 році, коли почався конфлікт. Про це інформує видання APF.

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що чисельність російських військових набагато перевищує ту, що спостерігалася у 2014 році.

"Це найбільше нарощування сил, яке ми бачили з 2014 року, яке призвело до порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Воно точно більше, ніж у 2014 році", - зазначив він.

У Пентагоні зазначають, що Росія на цьому не зупиняється і продовжує перекидати війська. Водночас Кірбі не озвучив точну кількість російських військових біля українського кордону. Відзначається, що за словами представників РФ, метою перекидання сил є навчання, проте в США ставлять таке пояснення під сумнів.

Варто нагадати, що колишній радник президента РФ Володимира Путіна, Андрій Ілларіонов розповів, коли відбудеться напад Росії на Україну. За його словами повномасштабний наступ не відбудеться найближчим часом оскільки Путін ще збирає сили на кордоні, які необхідні для атаки. Ілларіонов вважає, що для повномасштабного наступу глава Кремля залучить куди більше ресурсів і сил, ніж знаходиться на кордоні з Україною зараз.

У той же час перший президент України Леонід Кравчук заявив, що напад РФ несе небезпеку не тільки для нашої країни, але і для інших держав. Він зазначив, що напавши на Україну Росія зіткнеться з серйозним опором і надалі конфлікт може перерости в Третю світову війну.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент РФ Володимир Путін відправив у Чорне море майже два десятки військових кораблів.

Також наш портал інформував, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повністю готова до наступу Росії і дасть відсіч агресору.

Нагадаємо, що Міністр оборони України розповів, з якого боку Російська Федерація завдасть першого удару по нашій країні.