Вживання деяких продуктів підвищує ймовірність виникнення інсульту.

З'ясувалося, що раціон людини дійсно пов'язаний зі статистикою інсультів. Це вдалося встановити вченим Оксфорда, які провели необхідне дослідження за участю понад 4 мільйонів чоловік, пишуть росЗМІ.


Їх метою було з'ясувати, як раціон впливає на нашу схильність до хвороб і до їх ускладнень. Зокрема, йдеться про серцево-судинні захворювання, серед яких інсульт - від нього помирає кожен третій пацієнт.

Навіть якщо вдається надати своєчасну медичну допомогу хворому, то відновитися після нього дуже важко. Як правило, на це йде 6 місяців і більше. У зв'язку з цим, краще робити все можливе, щоб уникнути інсульту, в тому числі стежити за своїм раціоном.


Так, фахівці рекомендують відмовитися від частого вживання яєць, смаженого м'яса і всіх жирних страв, які тільки підвищують ймовірність цього захворювання. А ось на кисломолочні продукти (молоко, сир, йогурт і сметану) слід, навпаки, звернути увагу і додати їх у свій раціон. Вчені з'ясували, що у людей, які в достатку споживали ці продукти, не було загрози інсульту взагалі.

Крім того, хоча б раз на день, слід вживати не менше 2-3 порцій овочів або фруктів. Разом з тим дуже важливо збагатити свій щоденний раціон клітковиною, а ось яйця варто їсти не частіше 2-3 разів на тиждень.

Раніше "Hyser" писав про те, що дієтологи назвали 3 групи продуктів, які підвищують ризик діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань та онкології.

Також наш портал повідомляв, що бувши названий смачний напій, який ефективно знижує тиск.

Нагадуємо, що медики розповіли, чим звичайний оселедець корисний для серця і для організму, в цілому.