Український уряд прийняв рішення вислати співробітника посольства РФ, на що є причина.

Відомо, що вчора, 19 квітня, МЗС України направило ноту про оголошення одного з радників посольства Російської Федерації в Києві небажаною особою у зв'язку з діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом. Відповідною інформацією з цього приводу поділився речник МЗС Олег Ніколенко, пише "LIGA.net".


За його словами, дипломат зобов'язаний покинути територію України протягом 72 годин. У той же час очікується повернення в Україну українського консула з Санкт-Петербурга.

До слова, 16 квітня затримали українського консула Олександра Сосонюка ніби як під час передачі йому закритої інформації про ФСБ і російських силовиків громадянином РФ. У ФСБ вважають, що дії українського дипломата мають ворожий характер по відношенню до РФ.

Україна вже дала свій коментар з цього приводу і заявила, що не вірить у висунуті звинувачення ФСБ, а затримання Сосонюка взагалі вважає провокацією.

український консул Алексан Сосонюк був затриманий в Санкт-Петербурзі-ФСБ, фото: факти

Однак незважаючи на це Росія наказала Сосонюку покинути країну до 21 квітня, на що відреагувала Україна і у відповідь пригрозила вислати старшого дипломата посольства РФ в Києві Чернікова.

Після цього Росія виступила з новою заявою, зазначивши, що якщо Україна оголосить персоною нон грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони в свою чергу оголосять персоною нон грата співробітника українського посольства в Москві.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні набирають загони добровольців на випадок вторгнення Росії.

Також наш портал повідомляв, що Володимир Зеленський зробив різку заяву про вступ України в ЄС і НАТО.

Нагадуємо, що Володимир Путін на тлі стягування військової техніки до українських кордонів, висунув Україні ультиматум.