Глава дипломатії ЄС Хосеп Боррель повідомив про найбільше зосередження російського війська біля кордонів з Україною.

З огляду на це, він знову закликав Росію до деескалації в ситуації, що склалася. Зробив це Боррель після відеоконференції глав МЗС країн ЄС, оскільки дуже стурбований російським нарощуванням військових сил, пише "Українська правда".

Глава дипломатії ЄС Хосеп Боррель заявив про стягування армії РФ до українських кордонів, фото: РБК-Україна

Згідно з останніми даними, близько 150 000 російських військових зараз розташовані на кордоні України і в Криму, що, зрозуміло, викликає занепокоєння, оскільки це більше, ніж коли-небудь було. Боррель висловив надію на те, що це зосередження припиниться відповідно до заяв, які були адресовані президенту Путіну канцлером Меркель і президентом Байденом.

Уточнюється, що на зустрічі всі міністри виступили за повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і пообіцяли допомогу. Також ЄС відвідає саміт Кримської платформи 23 серпня. До всього іншого, Боррель нагадав про необхідність сталого прогресу в реформах.

Стало відомо про нарощування військ РФ на кордоні з Україною всього за весь час, фото: Українська правда

До слова, президент України Володимир Зеленський вважає, що процес "нормандського формату" зупинився, оскільки РФ все блокує. У зв'язку з цим, головним для всіх питанням залишається, чи готова і чи хоче Росія припинити війну. Адже поки її дії говорять про зворотне.

Зокрема, мова йде про постійні обстріли з боку російських бойовиків по українських позиціях.

Раніше "Hyser" писав про те, що генерал США розповів, звідки Путін може почати свій наступ на Україну.

Також наш портал повідомляв, що президент України висловив подяку Папі Римському за молитву про відновлення миру на сході нашої країни.

Нагадуємо, що Володимир Путін на тлі стягування військової техніки до українських кордонів, висунув Україні ультиматум.