У середу, 9 червня, сталася НП з винищувачем ВПС Болгарії МіГ-29. Військовий літак при виконанні тренувального завдання над морською акваторією впав у Чорне море.

Про подію повідомив Болгарський журналіст Петер Войнович на особистій сторінці в соцмережі Twitter.

За його даними, станом на ранок 9 червня пошуково-рятувальна операція триває. Чи катапультувався пілот, це ще встановлюється. Військові маневри у зв'язку з подією були припинені.

Як повідомляє видання BGNES, під час виконання навчального завдання над акваторією Республіки Болгарія літак МіГ-29 болгарських ВПС втратив радіозв'язок і зник з радарів о 00:45. Пошуково-рятувальна операція була розпочата негайно.

У зону інциденту поїхав Міністр оборони Георгій Панайотов, а також тимчасовий прем'єр-міністр Стефан Янєв. Військові навчання з бойовими стрільбами "Шабла-21" припинені.

Проводиться пошуково-рятувальна операція. У пошуково-рятувальній операції беруть участь два фрегати, тральщик, глибиномір для пошуку уламків літака.

"У ній беруть участь сили й засоби зі складу Військово-Морських сил, спільного командування спецопераціями, прикордонної поліції та ВПС", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони Болгарії.

Зазначимо, навчання "Шабла-21" були розпочаті 7 червня. Через інцидент їх зупинили. Завданням цих навчань є відпрацювання взаємодії частин ВПС і ППО, передбачені також бойові стрільби.

Зараз на озброєнні ВПС Болгарії знаходяться 12 винищувачів МіГ-29а і чотири МіГ-29УБ.

Раніше "Нyser" писав про те, що рейс МАУ Стамбул-Бориспіль здійснив аварійну посадку в Одесі.

Також наш портал повідомляв, у Китаї зазнав аварії вертоліт з рятувальниками, впав прямо у воду.

Нагадуємо, у Джакарті зазнав аварії пасажирський літак, який впав у море.