Українці, які бажають відправитися на відпочинок до Туреччини, вже з 15 травня зможуть це зробити без ПЛР-тесту. Однак туристів зобов'язали перед вильотом виконати кілька важливих вимог.

Про це повідомила пресслужба аеропорту "Бориспіль".

Відзначається, ПЛР-тести будуть не потрібні для подорожі. Але громадяни України повинні будуть заповнити спеціальну форму перед вильотом.

Що потрібно вказати в соціальній формі:

- паспортні дані;

- рейс;

- місце проживання в Туреччині.

Електронна форма доступна за лінком.

Після заповнення всіх даних система генерує HES-код. Даний код необхідно буде пред'являти в готелях, місцях громадського харчування, торгових центрах і транспорті.

Таким чином влада туристичної країни планує контролювати чи був у людини контакт з хворим COVID-19. У разі, якщо людина контактувала з хворим коронавірусною інфекцією, її інформують. Відзначається, що подібна система буде ефективніше ПЛР-тесту.

За 72 години до прильоту до Туреччини пасажири зобов'язані:

- роздрукувати заповнену анкету або завантажити на пристрій (смартфон, планшет і т. д.);

- пред'явити роздруковану анкету або завантажену анкету на мобільному пристрої співробітнику авіакомпанії в аеропорту вильоту.

Без анкети в посадці на борт літака буде відмовлено.

Додамо, раніше міністр культури й туризму Туреччини Нурі Ерсой під час зустрічі з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком заявив, що жорсткі коронавірусні обмеження, які влада Туреччини вводить з 29 квітня по 17 травня, зокрема комендантську годину, не торкнуться туристів, які прибули в країну з-за кордону.

Українські туристи зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об'єкти Туреччини.

Нурі Ерсой також повідомив, що найближчим часом пройде вакцинація працівників туристичної сфери, що також підвищить рівень безпеки для відпочиваючих.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, українці входять до списку найбільш численних туристів в Туреччині, і географія їх відпочинку постійно розширюється.

Примітно, як повідомляли "Опендатабот" з посиланням на дані по вильотах за вказаний період, згідно з даними по вильотах з 1 по 10 травня українці придбали 31% авіаквитків з пунктом прибуття до Туреччини. Тоді як на такі країни як Чорногорія, Кіпр, Єгипет і Об'єднані Арабські Емірати доводиться по 2-3% куплених путівок.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Кабінеті Міністрів планують знизити ціни на внутрішні авіаперельоти.

Також наш портал повідомляв, в Україні свій перший авіапереліт здійснила нова компанія Bees Airline.

Нагадуємо, МАУ організували унікальний екскурсійний маршрут над Чорнобилем.